Κατάλληλες τροφές απορροφήσιμου σιδήρου

α) ΛΑΧΑΝΙΚΑ ελαφρώς ΒΡΑΣΜΕΝΑ, όχι ΩΜΑ. (να αποφεύγεται το Μπλέντερ, μειώνει τη διαθεσιμότητα σε σίδηρο) ΛΑΧΑΝΟ, ΜΠΡΟΚΟΛΟ, ΣΠΑΝΑΚΙ (και το ωμό), ΟΛΑ τα ΠΡΑΣΙΝΑ λαχανικά
β) ΟΛΑ ΤΑ ΟΣΠΡΙΑ (ιδιαίτερα φακές + φασόλια)
γ) Από Φρούτα τα ΑΚΤΙΝΙΔΙΑ (τον περισσότερο) και τα ΣΤΑΦΥΛΙΑ,
δ) ΩΜΟΙ ΞΗΡΟΙ ΚΑΡΠΟΙ, ΣΤΑΦΙΔΕΣ, ΞΗΡΑ ΒΕΡΙΚΟΚΑ

Αλλαγή μεγέθους γραμματοσειράς
Αντίθεση χρωμάτων